advertisment

Sunday, 7 August 2011

Niat nak beli deodorant je

bukan aku lah tapinye.
aku tengah kering ni,aku tengok angelo aku je la sampai kenyang. baju raya,kuih raya,duit raya aku kena cut cost tahun ni.adik-adik kazen2, tahun ni aku bagi duit raya rm1 cukup la eh.budak-budak tak boleh pegang duit banyak-banyak.

kan yang aku cerita angelo bawak kami p alamanda tu.
niat asal nak beli deodorant je, sambil kawan-kawan nak pandu uji angelo.

dari deodorant jadik window soping.

tengok ni Primavera ade sales, tapi bukan semua la.kasut-kasut yang terpilih je.


tu kaki si kajol. muahaha.sebab aku bekenan ngn kasut tu,tapi sume saiz kecik-kecik je. kasut aku harus saiz model.ptuihh.



kasut purple yang si kajol terai tu memang aku bekenan nak pakai buat g opis.sebab dia simple and tak tinggi sangat. ala-ala sandal tapi tak selekeh kalau nk buat g opis. aku soh kajol beli dia taknak.dia cakap mahal even after 50% muehehe. tak nak sudah,kawen dengan bedah.

tapi pastu dia beli perfum harga ratus-ratus tak mahal lak kan. gilos.
takpe tu keperluan. ko tengok kan dia beli deodorant tadi, so aku paham lah kenapa dia memerlukan perfum..muahahha.peace kajol.


ktorang beli kat SASA. naik pening aku terai perfum yang macam-macam jenis tu. aku dengan kajol taste bau sama, ktorg tak bole bau-bau yang kuat sangat, yang boleh menyebabkan pening dah loya-loya. nak-nak kalau naik kereta perggh pening.


aku suka bau Gucci-Flora. sedap sangat. pastu kat luar parkson ade sales, tapi nasi dah jadi bubur sebab kajol dah settle down kat sasa tu. yang ni pon wangi jugak. betul.aku suka. kajol suka.semua gembira. haha bodo.


ni perfum kajol beli, Paris Hilton Heiress Perfume. wangi wes, kalau yang lama tu nampak dalam botol belang-belang tu,aku takleh masuk, pening. tapi yang si Heiress ni wangi,bau macam bublegum.comel-comel gitu. tak caya p la bau.harga lepas sales 10% 100ml, RM175.xx, 50ml RM139.xx.


yang burberry perfume kaler pink.tak ingat nama la pulak.wangi weh. nanti aku beli lepas berbotol-botol perfum aku yang ado tu habis. nanti aku amik gambo and buat entry lain pasal perfum aku. sebab setiap perfum ada sejarahnya. nak jugek tu.hihi


lepas tu, pegi tutti frutti kat cyberjaya lak.
nak makan dessert katanya.




gambar sebelom.bapak lah sejuk, bayangkan baru kuar dari alamanda campur sejuk dalam kete lg,pastu g makan frozen yogurt lak. nak makan dalam kedai lak tu tak beragak. menggigil-gigil memasing sambil makan. lawak gile tangan bergetar2 suap, tapi gigih.


tengok yang tak abes lagi sikiiitttt lagi tu aku punya. macam tak percaya kan? hantu tutti frutti tak leh nak habiskan. ko tau ape, aku punye mengigil kot suap sampai dah tak larat dah nak suap.givap mak jemah af. aku soh dak2 ni abeskan sume tangki kecik, tak larat nk abeskan.





sekian entry sampah.
sampah menyampah.ada aku kesah?

5 comments:

Diya said...

burberry ape eh cik asam yg perfume baru tu..sy minat burberry neh..tapi tak update plak yg baru kuang3

cik asam jeruk said...

ala diya tak henggat la pulok.tp kaler pink. nnt kte p cari sama2..kui3 :P

Salmia said...

lawo ler kasut tu.. :)

tQ 4 visiting my blog :)

sh3ma said...

yg burberry 2 name die burberry sheer kn..

cik asam jeruk said...

shema: alamak aku mmg tak igt,tp klo ko igt betul la tu.nnt aku nak aim burberry sheer tu..kui3.

salmia: thanks to u jgk, visit my blog. i memang suke baca blog B2B, amik mood heheh