advertisment

Monday, 22 August 2011

akibat menyanyi di opis

korang suke menyanyi di opis?

feeling diva?

udah ler, hentikan je. walau pon sesedap buluh lemang suara ko. tak caya nanti tengok la akibat nya. sebelom tu meh aku cerita rentetan dulu:


 ni kedudukan aku kat opis. tak payah tanye lah kenapa kepala aku kaler pink walaupon hari ni aku pakai tudung biru. tu kedudukan rakan sekerja aku lew dan dhana. yang kepala kuning tu tengok caption dalam gambar sudah terang lagi bersuluh.

ning baizuka ni suke menyanyi. kalau kata suara betul-betul macam ning baizura aku maafkan lagi. tapi aku senyap je lah. dah hak individu kan.mula-mula aku ingatkan aku sorang je distracted. sampai lah si lew dan dhana ni buzz aku mintak pertolongan. korang baca la ye.bukan aku yang ngata eh. aku ngata dalam ati je.hakhakhak

 sounds like fly flying around you? kalau aku kena ni,sentap mak nyah. terus lari dalam toilet rendam kepala. nasib baik la klo aku nanyi orang puji sedap cket pada nera af 9. huahuahua.

 yang aku tutup-tutup kaler pink tu, nama aku lah. diorg mintak tolong aku g sound check budak tu cket. mementang lah budak tu melayu, and aku melayu. terus amalkan prinsip easy communication. aku jugak jadi mangsa keadaan. yang paling tak menahan statement "ask her to stop singing plz...."  ni akibat kedua. ko nak ko dok syiok sendiri nyanyi orang soh ko stop? nampak nau kan suara bak buluh lemang. so better nyanyi dalam toilet ye kawan-kawan.

 korang baca sendiri mau ingat lah. aku nak gelak je ni..hahahhahahahahahahah


so macam mana? by the time aku nak sound check die, die dah stop nyanyi pulak.

ko tunggu...

ko tungguuuuu..

aku suruh kak ogy ahmad daud kritik.

"dik nonnn..suara kalau dah kelaut, jangan lah tambah kan lagi pencemaran bunyi dalam opis nih. ko ingat ahkah suke dengar? ahkak tak suke dik non. ko balik pegi gali dalam-dalam lagi suara ko. dah abes gali tu, tanam kambus balik. tak koser ahkak.ok director bagi masa pendek je, ko boleh jalan dahh"


ha jangan sampai aku panggil adlin aman ramli



takot tak? takot tak?


nak nyanyi lagi tak?



tak nak bagus!

8 comments:

Si Pujangga said...

hahaha.. :D

~ NANA ~ said...

hahaha ada jugak ek org cmtu kat opis? xtau malu agaknye :P

NM02 said...

kelakar la yu ni

cik asam jeruk said...

si pujangga: ape gelak2? hahaha :P

nana: tu la pasal. ingat opis ni umah die ke.bernanah telinga ni..kekek

Farahin Ahmad said...

hahhahha...

KiD said...

hahahaa.. nyanyi lagu raya laaaa

Hanif said...

Memang best cita ni...hahahahaha. True story ...
lawak gak budak2 opis asam jeruk ni

cik asam jeruk said...

farahin : pelawok2..hahaha

kid: ntah tak paham butir bicara lg ape die nyanyi. betul la lew ckp, sounds like fly flying around u..whahaha

hanif: tu la pelik..ni opis ke sarkas..mcm2 peel..hahaha