advertisment

Tuesday, 9 August 2011

Baru seminggu puasa macam ni punya sesak

tengok tajuk pon dah sesak napas. haaaa..semput.

sekarang ni memang trend orang beli baju raya awal-awal ke?
sebab biasa klo nak sesak-sesak macam ni, esoknye nak raya kan.
klo aku, aku memang peel suke pegi tengok-tengok,usha-usha dulu,amik feel, pastu g byk tempat. kengkonon nak buat pilihan bijak, survey orang kata mana paling murah. tak pikior lak duit minyak,duit tol,duit parking dan tenaga yang dicurahkan. jadi mahal la jugak balik-balik. tapi aku nak jugak wat gitu.pedulik. janji ati puas. haha.

ahad aritu aku,kajol, and rani mukherjee pegi pkns shah alam. niat nak mencari baju raya siap dah tukang jahitnye yilek.kain pasang yang ade simpan la sampai raya haji pulak.

ktorg kuar rumah dalam pukul 3 ptg, mak aih bersusun kete. suma dah parking tepi-tepi jalan ha. nasib baik ktorg pegi parking kat open park dpn pkns tu.tak ramai orang parking situ,sebab mungkin kena jalan jauh sikit gamaknye.

tu si rani mukherjee. ktorg jalan dah macam bertawaf ok. si kajol ni dok la pegang henbeg aku. takut nau aku ilang. aku ingatkan peragut mana la dok tarik-tarik henbeg aku. skali si kajol tu ha. patut la berat semacam. patah leher mak nyahh oi.ni je la gambaran yang dapat aku tunjukkan betapa ramai orang. aku segan la oi nak angkat phone buruk aku amik gambo,kang orang cakap, nak kate fames blogger bukan, stalker kot. hahaha


nah cuci-cuci mata. takde pon aku bekenan. kalau ade harga kemain membunuh 300. kalau 300-400 baik aku tayah bersesak-sesak kat sini.aku g cuci kaki masuk butik sudey. buang karan je.


japanese cotton, rm129. tapi sume polka dot la pulak. aku rimas orang ramai-ramai sangat,nak pilih pon tak selesa. amik gambo je la.

ni kalau takde cash takpe, VISA mastercard sume diterima.canggih kedai kain skrg dik non. aku nak masuk kedai ni ramai sangat orang kt dalam. takde laluan. so jeling-jeling dari jauh je sobs sobs.


lepas dah penat-penat bersesak, ktorg naik atas. tapi takde gak yang menarik. kalau ada pon mahal. pkns ade program apa ntah sempena aidilfitri tu yang baju kuning atas pentas tu si Zul Yahya jadi pengacara. lepas tu penyanyi jemputan ntah sape-sape sumpah aku tak kenal.haha kejam.yang aku kenal amelia af sorang je,pastu sorang lagi zul yahya cakap fifie, peserta 1 in a milliam same dengan tomok tu. tapi sedap gak sore die.aku ade amik video. tapi taktau camne nak upload dalam blog ni. subjek tudung pink kat atas tu adelah si kajol.haha nak inteprem.


lepas tu ktorg turun bawah duduk la kt depan pentas tu. niat bukan nk nengok sgt pon.nk luruskan kaki, kejang-kejang otot je haha.penat wei. duduk pulak 2line dari depan.pastu si zul yahya buat la kuiz sempena merdeka. adiah bendera Malaysia kecik cinonet macam yg bendera beli zaman kecik-kecik ada gula-gula tu. ko nak? tak koser aku.


soklan pertama dia
"Malaysia menyambut kemerdekaan yang keberapa tahun ini?"


ha jawab-jawab. kate anak merdeka.

soklan kedua
"Bila Malaysia mendapat kemerdekaan?"

yang si rani mukherjee ni dok la p cuit-cuit budak kecik sebelah dia ni cakap. pegi dik pegi, 1957. tahun 57. pegi cepat pegi. budak tu lak muke takde perasaan. macam ni ha gaya muke budak tu


-____-"  



dalam hati mesti cakap


"apehal akak ni,tak sahur ape.do i noe u?"


hahahaha




tapi aku pasan, Zul Yahya kan..macam abang patah la. auww ade persaingan la mak jemah af.

5 comments:

sh3ma said...

la..yg ko g awal2 gini apsal nyah..mmg la mhl membunuh..ko pg dh nk dekat2 raya kang..mst diskaun gile2..lg best g klau soknye nk raya..kne time dtg 2 happy hour..50 inggt je sepasang tuk sume jenis baju..hahaha

cik asam jeruk said...

shema: ala nyah mak kan suke jalan2 cuci mata dlu. klo sok nak raya mak harus dah kat kampung. mak kirim kat ko leh nyah? hahaha

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

waw sakan noh...

tp kat na pon sma jer tue klu musim ramadhan nie..

pakt nk menega n pakat nk beli...

yg pling pntg..

pakat beribadah..

salam Ramadhan..

Princess Feyqa said...

ramainye org,, fyqa tak pi shoping lg pun uhuk3

cik asam jeruk said...

pure mahabbah fillah: betul2..insaf :)

princess feyqa: tau xpe. ni tak tau nak terjah mana lg ni yang tak ramai huhu :S