advertisment

Friday, 23 September 2011

rumah bujang punya open house

masa orang tengah sibuk-sibuk kawad Hari Malaysia, kitorang lak sibuk berkawad kat pasar borong, bertabik hormat kat dapur. keletung keletang maka....

tadaaaa! sendiri masak sendiri makan kekdahnya.maka tayah nak molek-molek sangat pon hidang. nama pon rumah bujang, ingat aku katerer ke nak ada tray bagai. amik aku angkat periuk terus taruk atas meja. ni makan dia! huahauhau.

takde la masak beria pon, tetamu jemputan pon bole kira dengan jari. actually bukan nak buat open house sangat pon,tapi just makan-makan. boring kata kau dok umah orang lain kerja.


menu of the day: 


laksa
bihun sup
rendang kerang dan nasi himpit
puding triffle
kuih raya


tu dalam gambar telur pon tak sempat nak hidang. dok rebus lagi.huehuehue

sup pon aku hangkut periuk hidang. nasib periuk baru..kilaaattt lagi. yang beli kt padang besar 2in1 jadi periuk ni. bole kukus. boleh masak kuah. bijak bijak.

 ni puding triffle in the making. tak nyempat-nyempat letak jelly (kaler oren dalam mangkuk tu), terus amik gambo. ntah hape-hape ntah.

ha tu je la ceritanya. jangan kena rijek dengan mak mentua sudah la hidang dalam periuk..wkakakaka :P



3 comments:

ILA SYAMILA ♥♥ said...

semua sedap T_____T nak nak nak isk3

Reflisia said...

wah menariknya menu...takper nanti umah mak mentua boleh hidang guna pinggan cantik...umah bujang boleh dimaafkan tau! hehehehe..sedapnya laksa!

KiD said...

okay laaa tu... asalkan orang makan sudaaaahh.. hehehe