advertisment

Wednesday, 21 September 2011

jelurut

tau tak jelurut tu ape?

aku pon first time dengar. 

kawan aku dari labuan bawak bagi aku rasa. katanya makanan tradisi orang labuan la kot.

 ni lah rupanya. first time aku tengok. dia mcm kenyal-kenyal gitu, pastu balut dalam daun kelapa. aku suke la bentuk dia, balutan pon kemas. comel gitu


asalnya aku dah excited da nak makan sebab nampak macam sedap dan unik. makanan baru kan,mesti la nak rasa. tapi bila buka je pembalut daun kelapa tu.......

 alamak! sudahhhhhh..aku dah terbayang menda lain.

aku terbayangkan macam:




Source:Google
ulat sagu!

euww..terus terbantut selera.


 tapi aku makan la jugak. dia mcm dibuat dari tepung pulut or tepung beras, lepas tu rasa manis-manis. dalam takde inti takde ape. tapi aku makan dua tiga gigit je,sebab tak masuk sangat rasa tu dengan tekak aku. 


nak-nak pulak dok terbayang ulat sagu tu. da la kuih tu macam kenyal-kenyal. aku goyang-goyang sebijik macam ulat tu dah. kekeke.

nanti korang g labuan jangan lupa cari dan rasa.

bukan jelurut tu

ulat sagu tau.muahahaha.



8 comments:

normala_ali said...

eee gelinya ulat sagu tu..

eh first time gak dengar jelurut tu.. nampak cam sedap gak.. :)

Pendamba Mawar said...

wah cam best je tu

Fazreen Misbae said...

haish, cik asam ni ade ke bygkn ulat sagu..cenggitu smpai bila2 pun sy tkot nk rase..heheh

L said...

gelinya tengok.. hoho

dah semayang belom??
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-1.html

KiD said...

sedapnya ulat sagu!!! hahhahaa

Kalau Free,undilah gambar saya yea..
http://www.ourbestmoments.com.my/gallery-details/48935

eienrazak said...

erkk tak jadi la nak mkn camni.hehe

Kancilbiru said...

hahahaa geli geli...

zahidah seran said...

pernah pegi labuan tapi tak penah jumpa pun makanan ni.ciskek banyakle..heheh...