advertisment

Wednesday, 14 September 2011

made in thailand, from Padang Besar with love

tajuk tak nak kalah ko.

aku kan pegi beraya umah sedara kat padang besar, tiap-tiap tahun aktiviti wajib mesti pegi padang besar. orang lain pegi padang besar beli jersi (eh abg aku beli selai),baju adibas, suar niki, kasut roobok,spender quitsilver, suar katok bagai.

tapi aku beli




tadaaaaaa!!!




periuk!!




hahaha very the mak-mak. tapi ade aku kisah? sebab aku beli memang untuk mak aku pon.wakakaka. tapi yang dalam gamba penutup kaca tu, periuk kukus. aku beli untuk aku.almaklom la dok umah bujang, oven takde. eh bukan-bukan, nak diet. nak makan kukus-kukus je, seperti siakap setim limau dan kek chocolate moist kukus? diet haktuih. teheeee :p


eh murah je wei..tak dapat ni kat kl.tak dapat jugak dipasaraya berdekatan umah anda. aku beli ni, saiz paling besar 28cm, siap penutup kaca lagi tu. boleh la nak kelebet kek ko cukup naik ke bantat ke, ikan siakap ko dok menari-nari shuffle kat dalam tu ke. tak payah nak bukak tutup tudung periuk nak tengok, pastu pengewapan kat muka, lepas tu leh la picit jerawat macam kat facial tu. wehhh pengotor.

Cher teka berapa?

RM20 hengget je weiiiii. mabeles. kalau aku beli 20 balik jual kat kl rm35 ada orang nak beli tak? hahaha dasar pentipu.






ni untuk mak aku nak keletung keletang kat dapo. periuk 5 beradik. berkilat ko.sape rabun silau tak leh pakai nih. aku tipu je. klo tak mak aku nak amik yang cap buaya (read:crocodile) tapi aku soh amik yang ni sebab nampak lagi exclusip pastu tudung die macam ada pemegang kecik gitu. takde la nak bukak tutup periuk nak ceduk kuah laksa, keletung keletang jatuh sebab panas (cakap berdasarkan pengalaman sendiri hee).


kenapa indian pot? ntah.sebab india suke beli ke? eh mentang-mentang aku itam. aku rasa sebab die berkilat mcm india..eh maksud aku macam pinggan mangkuk yang india slalu guna tu.ala mcm ala-ala aluminium tu. macam ko pegi kedai mamak order roti canai, die serve ko dalam plate gitu lah. haishh payah nau aku nak explain.


ni pon murah, kalau beli satu-satu yang besar sekali tu aku rasa mau rm30. tapi ni 1 set dapat rm70. tapi ni pon aku beli time musim perayaan. biasa lah peniaga mesti kasi up harga kaw-kaw. cuba ko datang time hari biase, mau rm50 ape kot. kot je la.


ok sekian mak jemah af melaporkan.



6 comments:

Iwanski said...

wow.. "cik asam jeruk.. periuk belanga utk mak i tak belikan ke..." lalu cik asam jeruk jawab.. "tunggu mak u jadi mak mertua i la..." hoho.. sejuk ati den dongar..

NM02 said...

mak jemah, zamri rock maner?

KiD said...

bersama cik asamjeruk dalam rancangaaaaaaann.. ketuk ketuk keletang!! hehehee

aleen aiden said...

pergh..anta 1 weh siakap setim limau!hu3

cik asam jeruk said...

iwanski: ade..banyak tu kat padang besar..kah3 :P

NM02: zamri rock g beraya kak kekeke :P

kid: uish ni baru tunjuk periuk je..mekasih bg idea,nnt cikasamjeruk buat rancangan ketuk ketuk keletang betul2..kkui3

aleen aiden: ok siap! errr hantar mana? hahah

Hanif said...

Nama pun dahsyat ..Indian Pot...