advertisment

Tuesday, 27 September 2011

ingat penang ada nasi kandaq beratuq saja ka? nasi arab beratuq pon ada tau.

ni cerita masa raya aritu. cerita lama. yela time aku kat penang la. sekarang kat kl kan.

alkisah masa otw balik dari melawat kubur tok wan aku, ayah aku ni kengkonon cakap jom makan nasi arab. sedap la apa la. jadi aku selaku driver singgah je la. aku pon nak rasa gak nasi arab yang kengkonon sedap tu. sebab yang aku makan sedap so far kat saba' je.

gerai je ha.tepi jalan lagi. ni aku tak sure nak cakap area mana, tapi area bertam, kepala batas. dekat kawasan kedai yang ada bank.

tu tu sepinggan seringgit sahaja yuolllss.


ramai ya hamat wei. aku beratur ni dekat setengah jam. membebel-bebel dekat ayah aku. korang suspek sedap sangat ke sampai beratur panjang-panjang gini? aku rasa sedap tak mana pon, buat kerja lembab je anney-anney tu. 




huwaaarrrgggg bila la nak tiba giliran aku ni. nun sayup je pandangan.



ok hampir tiba.dah la lapar yang amat.

tapi....


bila aku tengok lauk-lauk die? arab korak mu! terang-terang tu lauk mamak. tipah tertipu!! huaarrggg maroh. 

ko nampak tak ayam goreng, telur dadar, dengan saki baki kari ikan tak silap aku. arab celah bedah mana???


haaaaa..tengok la periuk-periuk besar berisi kari-kari karapole tu. arab kew??

sah! nasi kandaq!

budus. abes ayah aku kena bebel. sepinggan singgit waklu. beringgit-ringgit. tapi sebab amik ayam 2 ketul. kambing lagi..tehehehe.

rupanya nasi arab je ha die jual. lauk tetap lauk mamak.

feeling je lebih konon kat banner letak gambar unta.

haktuih!


3 comments:

Hanif said...

Nasi Kandar...lama tak mankan.
Dulu duk Gelugur 4 tahun membesar dengan Nasi Kandar Shariff...huhuu.
Tu sampai sekarang makin membesar...

~ NANA ~ said...

mak oiii panjangnye beratur! mesti sedap ni...hehe

Aku Si Pujangga said...

tp kat pening punye terbaik.. :)