advertisment

Tuesday, 13 September 2011

the best laksa in town, or should i say the best laksa in country? or in the world?

sumpah tak tipu. 

aku hantu laksa tau. kan cheq mai dari penang. penang dan laksa penang tak boleh dipisahkan tau?

tapi ni bukan laksa penang, ni lagi Ya Ampun punya sedap dari laksa penang.

laksa kampung petani

aku kalau balik penang, tak p cari laksa ni tak sah. ibarat tiada makna hidup di penang kalau tak makan laksa ni. ewah ko. ade share ke dengan penjual laksa tu?

cakap banyak takmo, meh aku buktikan kesedapan dia. aku bet orang-orang belah penang island mesti tak tau laksa ni.sebab laksa ni kat seberang. dok lak kawasan kampung. 

tadaaaa. ni la rupe laksa tu. dia adalah laksa beras, atau pon lebih tepat laksa buyung. tapi perbezaan laksa ini dengan laksa yang lain adalah, di makan dengan tauhu dan cucur udang. macam ala2 pasembor tu. tapi nak lagi special, tu nampak, aku tambah sambal sotong. tu special. harga pon murah baru rm1.70 tak silap aku. kot naik rm2 tak perasan, sebab "i would pay any amount just to eat this laksa"  ha ko cakap omputih macam sedap sangat hakhakhak

 
ni lah rupe asal.laksa special

ni lah dia super killer laksa ni.aku klo dapat resepi makcik ni,aku jual kat kl, kayo aku. yang botol hijau adalah otak udang (read:petis), yang merah tu la rahsia kesedapan tak terhingga. dalam tu ada sambal merah. ko nampak botol tu penuh lagi? sampai kt aku dengan hasma, botol tu da tinggal kat takuk yang bawah tu. gambar tak sempat nak snap sebab meja belakang cilok botol ktorang.tapi padan muke tinggal cket je. muahahaa
 
 
ni aku tengah taruk sambal tu banyak-banyak.nanti tengok la kaler die bertukar merah menyala ko.
 
tudia merahnye makngah
betul-betul ho liao!!!! sampai menjilat pinggan.
 
ni kedai dia biasa je. dont judge a book by its cover ok. ko datang kol2 kalu nasib la kalau laksa ada lagi. manjang je sold out. tu pasal la aku bangun pagi-pagi kol11 da tercongok kat sini cari laksa.
 
 
sekian mak jemah melaporkan. kalau rasa nak pegi google je kampung petani. pastu nanti benti la tepi jalan ke mana tanya orang, sebab aku takde alamat penuh die.muahahah
 
 

5 comments:

Suzie said...

alaaa apa ni tayang gambar laksa?kan dah terliur nak mkn laksa.tsk!

Iwanski said...

umangg aii... sodapnyo... bile tuan tanah nak banje kite ni.. hehe...

ni@ @in said...

sy pom antoo laksa gak..pantang tgk laksa msti terliur..n terpaksa r p cari laksa pas tgk pic laksa awk..tp kat cni ade k lksa cmtu??hukhuk

cik asam jeruk said...

kak suzie: berat mata memandang,berat lagi bahu memikulnye..saya ni lg terliur2 time tulis entry ni..sobs sobs T_T

iwanski: tu baru tgk..blom rasa lagi tuh..keh3. mai penang baru leh banje..haaha

nia ain: kannn..kat sini xde..T_T. sbb tu kempunan. balik penang je dpt.

KiD said...

saya nak LAKSAmana.... ada tak? heheheh