advertisment

Wednesday, 7 September 2011

hari raya aidilfitri 2011

* maap entry takde gambar, aku kan kuat bercakap. tengok la tulisan aku ni kalau tak rajin nak baca pon. muahahaha.bukan,gambar raya semua dalam camera abg aku which is aku lansung tak sempat nak transfer ke hape. pulak time raya henpon cabuk aku memang berkepam je dalam beg dalam bilik. sebab tu sape msg aku ke hape,berjeman la tunggu aku reply.

* tahun ni aku rasa raya sangat la meriah. aku sampai penang ari jumaat, lepak-lepak kat umah,kasi highway sume ilang jem ari senin baru aku bertolak balik kampung kat kodiang nun.aman damai sejahtera je jalan. sebab tu orang cakap rancang perjalanan anda.

*aku raya awal tahun ni..teheehee.so menjadilah aku tukang rasa sup masin ke tak, tukang rasa rendang tawar ke tak, ape-ape je lah yang melibat kan deria rasa. dengan bantuan aku la,buka puasa ramadhan terakhir tu sodap gile lah.terbukti taste aku tinggi hak3

*tahun ni jugak aku dapat duit raya.sebenarnye tahun lepas ade gak dok menghulur tapi aku tolak. tahun ni orang hulur aku amik je lah,orang kata rezeki jangan di tolak. hihi. nampak nau sengkek abes kah3.

*baju raya aku tahun ni sepasang je ok. unbelivabel. aku biasa mesti nak 2 pasang at least. tapi tahun ni manakan angelo aku, manakan duit raya, kuih raya, langsir raya. abes aku cari baju raya pon last minit. hamik ko sepasang je ha. tapi aku bersyukur gak aku beli sepasang.sebab memang sepasang je pon aku pakai.muahahah. hari raya 1st je aku pakai baju kurung, masuk raya ke2 g jalan-jalan umah sedara, g padang besar kuala perlis semua, aku pakai blause ngan jeans je. i kan kengkonon keyell..haktuih.

* raya ke3 dah balik penang, memang pakai suar katok dengan tshirt je dok umah terbungkang. hari raya ke-5 hari sabtu baru aku bersiap balik, ade kenduri 2 kawan skolah aku,hari yang sama. berkejar-kejar la jugak. dah la dulu  ktorang bertiga duduk semeja. pastu time g kenduri semua la dok tanye, "hang awat tak skali je hari ni, senang langsai 1 row"


 * dah tak tau ape lagi aku buat raya ni,tapi tup tup cepat je masa berlalu, tak puas cuti rasa..tskkkk :(. nah tengok la video kitorg main mercun malam raya. kalay dengar yang dok fuiyohh..fuiyohhh serupa jakun tu suara aku jugak.walhal tiap-tiap kali raya mercun yang sama gak supplier aka pak ngah aku sponsor..muaahah. sape nak dengar suara aku, tengok la video ni. kalau nak dengar la kan suara yang kengkonon cakap sedap pada nera af9 tu.









3 comments:

iday said...

best dapat duit raya,,,taun ni dapat sikit je,,hehe,,dah tua kan,,,agaknya tak terlambat nak wish,Selamat Hari Raya :)

cik asam jeruk said...

iday: selamat hari raya! tu la makin tua makin cket la jadinye..hehehe

Farahin Ahmad said...

fuiyohhhhhhh.....taon depan konvoi meriam buloh..ngehehehehe