advertisment

Thursday, 8 September 2011

nama ko amat, amat ape? amat bodoh ke?

aku tak de keje, aku ngulor kejap kat blog gosip-gosip yang fames amos tu, Beautifulnara

terbaca lah artikel pasal x-wife ac mizal tuntut nafkah

http://beautifulnara.com/emosi-anak-ac-mizal-terganggu-melihat-gaya-hidup-mewah-ayahnya/#more-11961

tengok tajuk pon nampak dah kan,emosi anak ac mizal terganggu melihat gaya hidup mewah ayahnye. dengar cerita sebulan ac yang naik bentley ni bagi nafkah anak 300 je dik non. ko ingat anak ko makan megi je ke hari-hari? sampai ex-wife die kena memijam dari mak ayah.

ni lah laki, buat anak pandai, jaga anak tak pandai. eh eh tiba-tiba emo. sebenarnya aku bukan nak citer pasal diorang ni pon, sebab tu hal diorg memandai la setel sendiri, aku orang luar buat ape nak masuk campur kan.

ni sebab aku scroll down la baca komen-komen yang maha hebat, padat dengan informasi tu. lepas tu aku terbaca 1 komen ni yang agak menarik tertarik untuk aku share kat sini.

klik untuk rabun dekat

 ooo memandai die cakap bab-bab nafkah ni pandai la pulak ikot Al-Quran dan hadis, tapi bab kahwin 4 tak nak gak ikot.

ko dah kenapa setan? 


ni bukan tugas aku la nak ceramah kan dia aku pon masih khilaf. tapi cher korang baca komen reply dari si NBH, sedap gila ayat die.aku baca 2-3kali pon senyum je. hamik ko! kena batang hidung.


kawin 1,2,3, 4 memang la boleh. tapi ko mampu ke? ko mampu ke sara anak bini ko? ko mampu ke bersikap adil untuk semua? ko mampu ke tanggung dosa anak bini ko nanti? kalau anak bini ko tu semua wanita solehah, Alhamdulillah. dapat bini yang mendedah aurat? dapat anak yang buat maksiat?


ko ingat sape jugak yang nak tanggung dosa tu?


memang ko amat lah bodoh untuk bagi komen sebegitu. ni makan die!


jap aku pon nak g amik air semayang jap. insaf hee



5 comments:

ynadona said...

sape yg komen camtu?si amat ke?mane komennye?

cik asam jeruk said...

sis komen nampak tak kt dlm pic tu..hehe

Hanif said...

Sedih lihat...anak2 yang ibubapa bercerai..

Farahin Ahmad said...

tau takpe...lelaki banyak alasan.

Aku Si Pujangga said...

yang die ckap pasal nafkah ngn kawin 4 xde kaitan langsung.. Xde ilmu tp nk mrah2 lak.. Ish2..