advertisment

Monday, 10 October 2011

weekend activity

apa kau ingat kau artis orang nak sibuk tau apa aktiviti ko??

tak kesah la kan. hihi

*SACC MALL*

ade coffeemate free. tapi aku tak join la. memang aku tak minum kopi ni.

JADEN
cantik gilos baju ni. harga pon cantik. aku tengok baju-baju biasa tapi manik beria la, tu pon harga RM1900. kalau yang ni, you dream on bebeyhhhh. bang jaden, nak sewa boleh? 


*IKEA*
yang ni tak sah la kan. kalau pegi sini tak pegi the curve memang taksah la jugak kan. tapi gambar kat the curve aku tak amik. so layan gambar kat ikea je lah.

no description
dark choclate cake kebenda ntah. tapi yang pasti bukan daim ye.sedap gak. tapi yang sebelah die tu choclate mousse, sedap gilak. rasa macam eskrim. melt in mouth gitu habaq hang.

menu baru ikea, chicken breast with pasta and vegetable.
gila sihat makanan ni.aku makan rasa nak menangis sebab sihat sangat.sayur dia tu karot tu kalau ko gigit krup krup sebab dia tak masak pon,memang fresh.

ayam tu lagi nak menangis. chicken breast kot. memang takde lemak-lemak. ni bukan bahagian kesukaan aku la kan. tapi gagah nak order. motip?
yang ni baru la lelemak. the more the merrier kata kau.


*SUNWAY GIZA*


sape pernah pegi sini? seriyes ni first time kot aku tau shopping kompleks ni. kalau si madi ni tak nak pegi memang sampai sudah kalau aku g damansara balik-balik ikea the curve ikano tesco.

skali baca aku ingatkan sunway gaza. macam nk berperang pulak. terletak di kota damansara. gambar pon snap yang ntah hape-hape. maap la kalau ada yang nak membayangkan cemana rupe mall ni. tak dapek der. tapi ni dengan ioi boulevard bagi aku konsep die sama. dia mcm open shop gitu. 

ni antara kedai yang ada kat situ. kelik la kalau rabun jauh.

yang aku ingat ade SASA, Body Shop, pastu kedai-kedai makan. lain-lain pegi tengok sendiri.

ni kawasan luar. cantik. tenang je ha.

ni dalam. ade la 2 tingkat shoplot kat sini.

lepas tu dah feeling orang kaya. dok la makan soya kat kedai ni. soya je pong, mengada jugak nak makan kt mall. kalau beli kat pasar malam singgit je T_T

  The Soya Shop

aku order Tong Yuen, mok order Taufu Fa, si madi order black soya.

tau tak tong yuan tu ape?
ni la tong yuen. selama ni aku tengok macam sedap je. kepingin la jugak nak merasa. harga RM4.20


ada 4 jenis perisa. aku order campur semua perisa. pastu sibuk tak bagi orang lain mintak sebab tiap 1 perisa ade 1. nak order sendirik. huahauhau
si mok order taufu fa pastu sibuk ngadu ngan aku mahal 2ringgit.kalau kat pasar malam singgit je sebekas. tak pe la makan dalam tempat ekon kan. kata nak feeling orang kaya.

 kacang soya. akak tu cakap ready to eat. tapi tak berani la pulak aku nak beli merasa. takot rasa soya la pulak kang??? 

ni yang aku nak tunjuk.
korang pernah tengok kipas terbesar di dunia?

kipas syiling tau.
tadaaaa



 nah amik ko. bukan 3, bukan 5, tapi 10 bilah.

ni kalau pasang kat rumah aku ni, mau tembus sampai jiran 2 buah rumah. gila besar bagak. kalah helicopter punya kipas. 
ok tu je. sekian mak jemah melaporkan.

2 comments:

Reflisia said...

wah menariknya choc mousse tue...saya suka sangat choc mousse!

Iwanski said...

penah pegi sinii!!