advertisment

Tuesday, 25 October 2011

kalau ke negeri melaka, jangan lupa singgah minum coconut shake

entry ni patut di publish sebulan lepas. nampak nau pemalasnye. 

entry kepam pon nak publish. haha. wateber.


ni cerita wedding kawan aku kat melaka. ktorg salah timing kot, dok bajet melaka 2jam, so bertolak la kol9.30. skali hamek kau. sejam je dah sampai. 10.30 nak g kenduri? gila tak gila.


tu pon nasib baik singgah g MRSM ape ek kat situ bedah? lupa lak aku. sebab kawan aku ni nak jumpa adik dia kejap. tapi kejap je la. jadinya dalam kol11 ktorg da sampai rumah pengantin..agagaga.


sampai-sampai pengantin tengah dok photoshoot. bergaun kembang semangkuk kau. ni kalau budak-budak nak main nyorok-nyorok dalam tu pon boleh. hehe peace syira. pengantin tukar persalinan traditional lepas tu,tapi tak sempat nak snap sebab da balik. tu la ko kejadah g kenduri awal-awal sgt. huh.


 di sebabkan terlalu awal makanan pon tak sempat siap lagi. menurut kata dj bertugas, makanan lambat cket sebab malamnye hujan,kayu api basah. tiba-tiba aku teringat lagu "bangau ohh bangau kenapa engkau kurus, macam mana aku tak kurus, ikan tak mau timbul...oohh ikan ohh ikan kenapa tak mau timbul.." korang sambung sendiri lah sampai ada part kayu api basah. tak koser mak. haha


 ni la padah kalau g kenduri tak bekfas, sampai awal pulak makanan tak siap lg. abes separuh bekas apam polka dot ni ktorang bantai muahaha.memang tak ingat kat orang belakang dah.sedap weii.


 ok yang atas tadi mukadimah je. ni baru aku nak masuk intro. tengok tajuk entry la beb. kalau pegi melaka  jangan lupa pekena coconut milk. eh pejadah nak makan santan, makan coconut shake. ni kedai dia. minta maap aku memang failed nak bagi petunjuk. tapi ni kat padang temu tak silap. dekat dengan skolah ala-ala gitu.


 nah kepala ko.




coconut shake special. nyaman minum panas-panas. maksud aku time cuaca panas. pe barang nak minum coconut milk panas-panas, nak buat bubur boleh la.

bagi aku not bad la. tapi tapi

orang melaka jangan marah ye

aku bukan bias


tapi coconut milk shake penang lagi terbaeekkk wook.

seriyes.

sebab yang melaka ni, ape yang aku tak bekenan, coconut shake dia rasa santan. pastu macam ada hampas kelapa gitu.

memang mak jemah tak berkenan.

meh kita p penang cari coconut shake.


entry biadap orang kata.




7 comments:

Suzie said...

i know this place bcoz kg hubby kat tengkera,everytime lalu mmg org beratur tp blm pernak try

u should try mee bodo kat tengkera..haha..pun nak mkn kena beratur,ktorg panggil mee bodo sbb kosong je mee tu tapi mcm kena pukau dah mkn nak mkn lg dan lg dan lg..hehe..

Syukri Mohtar said...

name je dok melake..tapi tak pernah pergi pon situ -__-

Kancilbiru said...

sedapnya...seumur hidup tak penah try lagi coconut shake..camna? ahhaha

Mohd Zakwan said...

kat pasar malam seremban ade haa coconut shake.. harga RM1.20 je..haha sedap gak :D

Jom la singgah Blog Zakwan pulak :)

miss inna said...

inna rancang nak g meelaka tym cuti raya haji nnt..tp xsure lg jadi atau tak...

Hanif Idrus Blog said...

sedih orang melaka dengar...
Kat Melaka coconut shake paling best kat klebang..

Hanif Idrus Blog said...

dekat kat umah aku..bandar hilir..ngapa tak calling datang melaka....
Padang Temu ke umah ...jauh sebatang rokok gudang garam jerr