advertisment

Tuesday, 4 October 2011

i missed this place already huwaaaa

ok, over aku tau. yes, aku memang jenis dalam hati ada taman. nampak je rock maki maki dalam blog. tapi hakikat? baru pegi away day 3 hari pon dah rindu-rindu. bukan rindu bf ke rindu bf baru kat sana ke..opss.tapi rindu kan tempat tu. terasa-rasa lagi angin bayu. masinnya air laut.


tapi


aku tak bawak camera tau.aku kan misekin. aku amik gambo sume pkai phone.amik pon sorok-sorok bila orang takde.hauhauahua.  so please excuse my bad pic quality tsskkk.


tapi 


tapi lagi. percaya lah, tempat ni memang cantik. 

amaran, kemungkinan entry ni di penuhi gambo. mungkin je.


ayo mak, gek sek. go!


bas yang membawa kami pergi. pakcik bas ni bawak macam rempit. scary gile. Alhamdulillah aku masih bernafas..pheww!
 
 
layan wall-e dalam bas. aku sorang gelak,yang lain senyap. aku tak paham diorg tido ke tak de deria ketawa?? 

huwaaarrggg 15km rasa macam 50km. dengan jalan beralun-alun. pening aku. ktorg bertolak dari kl dalam pukul8.30,sampai di lumut pukul1.

yeay dah sampai.
Swiss-Garden Gold Resort & Spa Damai Laut.

ni baru pintu gerbang. nak masuk ke dalam tu lagi 10 minit. dengan jalan bukit-bukit.

lalu padang golf. cantik.

ok. that's our hotel. first impression, not bad. cantik jugak.

company yang terlibat. ramai gila company yang buat team building kat sini. so sape-sape nanti yang jadi organizer, bole consider kan tempat ni. ni baru hari jumaat, hari sabtu 3 company lagi sampai. tak silap digi, umw, and muhibbah ape ntah.


sampai-sampai terus g cekidaut swimming pool. ok what u see is what u get. cantik gile pool die. memang tak sabor-sabor nak terjun je nih.

makanan tayah cakap, memang heaven la.makan pagi tengahari malam semua buffet. tiap kali buffet ada kek. mana tak naik berat aku. damn u!

the room. tempat aku golek gelantang dua malam. 



eh dah tunjuk ke gambo ni? rasa macam dah. gasak lah.






FUN BEACH



water sports. ade kayak free, banana boat bayar. basikal. atv semua berbayar.

tapi, ni first time aku naik banana boat. gila cuak tak hingat. menjerit-jerit mintak balik. aku dah cakap kat brother tu jangan jatuhkan tengah laut. tapi lagi ko cakap lagi tu dia buat. setan sungguh. tapi yang the first one, memang tak dirancang. jatuh tiba-tiba. air naik membuak atas banana boat kami. aku dok piki je,aku jatuh ke tak ni. klo aku jatuh sorang-sorang orang lain tak jatuh macam mana? tapi tak sempat piki,yang aku sedar aku dah dalam air. pikir mati je. sumpah takot. nasib baik aku pakai life jacket. timbul. eh mesti la timbul bodo. fuh masa nampak cahaya tu, macam dapat cahaya ilahi tahu. syukur.


tapi, lepas tu budak-budak ni da seronok jatuh. jerit-jerit lagi. kali ni bukan jerit takot, jerit mintak jatuh lagi

"bang..laju lagi...lap.. lap..bagi jatuh!"

haremmmm.

aku dah cuak dah. tapi buat muke kental je.

lepas tu hamik ko, 4 kali ktorg di jatuhkan kat tengah-tengah laut. 

ko hado naik banana boat jatuh 4 kali?

eh kalau hado jangan marah aku,aku kan first time nih naik...heeee.

ekeleh,baru nak eksen sikit tak boleh.



 

2 comments:

Aku Si Pujangga said...

sangat best!! jeles ni..

Reflisia said...

Yunk, baca ur entry pun terasa best apatah lagi kalau diri ni pergi ke sana...mesti diri ini juga RINDU macam cik Asam Jeruk..=)