advertisment

Tuesday, 18 October 2011

ni baru betul-betul ho liao

adeh tak tahan aku baca ni, lawak gila.

meh aku share dengan korang

kalau sape tak gelak tolong la g check mana urat ko putus. keh3

***********************************************************

Situasi sebenar :Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati ditempat kejadian.

Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."

Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan."
...
Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"

Harakah - "Kami tiada beca."

Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah."

Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!"

Blog Melayu paranoid - "Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca."

Pancaindera - "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster."

Mastika - "Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi."

Maskulin : Lelaki bawa beca selamatkan ubi adalah ciri lelaki sejati~

Sinar Harian : Nenek dilanggar Beca Rempit!

Nona: Nenek awet muda kini tiada lagi.

Remaja : remaja gagal selamatkan ubi... nenek meninggal...

Hot.fm : ceritakan kisah menyedihkn anda bersama nenek dah ubi...

Sinar.fm : Keluhan seorang penarik beca apabila nenek maut dihempap ubi.

999 : dimanakah peranan pemandu beca, sehingga tergamak melanggar nenek dan ubi...

Bersamamu: liku2 terakhir nenek tua bersama ubi dan beca usang...

Aduan Rakyat : Disebabkan sambil lewa pembeca, nenek terbunuh disamping ubinya...

Edisi Khas : Seorang nenek tua pon adohai, telah di langgar lari kannye pon...telah mati dtempat kejadiannye adoiiinyeee!!!!

BANG BANG BOOM!! : akibat diacah2 untuk dilanggar dengan beca, nenek tua mati mengejut bersama ubi di tangan....

Upin dan Ipin: BETUL, BETUL, BETUL...........
****************************************************
HAHAHAHA!

so true!

Source: aku kopi dari kawan kat fesbuk, so aku kredit je kat sape-sape tuan empunya. peace yaww! :P

7 comments:

Farahin Ahmad said...

hahhahaa..dah lame tak datang belog nih....ngehehehehhee

Aku Si Pujangga said...

hahaha.. sengal tol.. kesian mak cik tu..

~ NANA ~ said...

hahaha macam2 la!

KiD said...

hahahaa.. nampak macam lawak.. tapi itulah hakikatnya kan? hehehe

Pondok Usang said...

berapa banyak beca daa...

Reflisia said...

kah kah kah....terima kasih yunk buat sis ketawa...heheheh =)

cik asam jeruk said...

farahin: tau xpe..windu cikasam x? haktuih kekeke perasan

pujangga: hahah sengal kan.ubi 1Malaysia hahaha

nana: tau xpe

kid: betul. bila bca2 sambil gelak smbil dok piki, betul tu.

pondok usang: bese la.ubi pon byk hahah

reflisia: sis plg xthn harakah:kami tiada beca. hahahaha LOL