advertisment

Wednesday, 5 October 2011

ok ape korang buat kalau bakal mak mertua add kat fesbuk?

cas-cas ayu?

nasib la aku bukan jenis update status 24 jam. tapi macam mana aku tulis blog ni,macam tu la aku kat fesbuk. 

kalau gurau ngan kawan-kawan, memang gurau kasar. tak main halus-halus. kalau halus-halus, aku g bomoh je.muahahha.

pastu macam mana aku tak puas hati aku maki kat blog, macam tu lah kalau aku marah mesti nak kuar status.

aku jarang sangat nak kuar status like 

"i'm so happy today..just bought new Zara shirt for myself "
"esok gaji..shoooopinngg timeeee..nak g pavilion lah wee.."
"owh i missed him like crazeeeeey"


ok tu bukan aku la tu kalau korang nampak status gitu sila lempang aku berdas-das.tengah buang tebiat nak mampos la tu.


macam mana blog ni jadi tempat aku luah perasaan, macam tu jugak status fesbuk aku. lebih tepat lagi perasaan marah, benci, menyampah. 


contoh status aku:

"hoi Syaf apsal wall ko tak leh tulis? aku nak wish hepi bufday je pong. kedek la ko. semoga panjang umur, jgn dok pikior lebih2..kang tambah uban ko lagi satu. ko tu dah la tua.hauhauahua :D"

"pissed off"

"sejak bila la hand dryer jadik hair dryer kt toilet ni. pelik manusia kt opis ni -__-"
"pagi td kat simpang, kete sahri AF rosak, klo hafiz AF ke riz AF ke, nak gak benti tolong. bias haha"
 


macam-macam lagi. tapi susah nak cari,sebab macam aku cakap aku update status jarang-jarang. kalau aku marah betul tu aku update la.

so berbalik kepada soklan aku tadi. haha tetibe.

just be yourself.

kalau korang rasa aku mulut longkang rasa la. tapi hakikat aku tak reti nak marah orang. kalau aku marah orang mesti aku nak nangis. so nampak lemah kalau marah-marah nak nangis. ape cite bai..cakap pung pang pung pang cari gado dalam blog. tapi kalau dengan bf aku, memang slalu kena marah. ala macam entry aku yang ni "SOO TRUE!" 

kalau dengan si mok ni. aku memang tak bleh tahan maroh. kadang bukan salah die pon aku maroh. dia lambat aku marah, die g keje lambat pon aku marah. walhal die bukan keje company bapak aku pon.wahahaha.

tapi aku tak penah marah die dalam fesbuk la. so nanti bakal mak mertua takde la nampak macam ni die layan anak aku. hihihi. 

harap-harap die tak tau aku ade blog.

GULP.





 

5 comments:

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Tnye hubby dulu na app ke x.. Haha

cik asam jeruk said...

MissCt: blom jadi hubby lg..baru bakap mak mertua kekeke :P

zahidah seran said...

mak metua akak tak geti fesbuk..
tak geti papepun pasal tenet menet...
alhamdulillah..=P

Juno said...

aku harap mak mentua aku buta IT.

Reflisia said...

nasib baik mom in law kita takder fesbook..kalau tak mesti kene update pasal masak jer...psstt nak tunjukkan menantu dier selalu masak kat umah la..hehheh