advertisment

Saturday, 3 December 2011

Satay UK

sape pernah baca entry aku kat yang lama ni, mesti tau UK tu ape.


kalau tak tau dan tak nak baca anggap je la UK tu united kingdom. ceh ugut. muahahah.


meh nak tunjuk macam mana rupa satay UK




ni la rupa satay UK. satay daging habis time ni,so order ayam je. dulu aku fanatik dengan satay kajang, salah satu sebab kuah dia sedap, yang paling penting sebab ada cili or sambal tambahan dia letak. aku slalu bertambah-tambah sambal tu,sebab lagi pedas lagi bagus. tapi bila jumpa satay UK, dan kuah dia pon ade sambal tu,terus i like. satay dia pon lagi sedap dan lembut. tu dalam bungkus daun pisang tu, bukan lepat liat ye, tu nasi himpit. very the traditional kan?





nah aku dah togel kan nasi himpit tu. sebab dia guna daun pisang kan, bila makan tu wangi je.


tu je aku nak cite pon, takde modal dah. haha.

5 comments:

Hanif said...

ok ler tu...buat perut aku lapar lak...hehehehe

Suzie said...

pasti akan cuba satay ni,tau tmpt tu ktne tp tak penah pun nak try...next time mesti cuba

dhiera said...

terus rasa lapar~ kamu ni~

Pondok Usang said...

sate ulu klang ya..

Reflisia said...

nasi impit dier color hijau! unik =) terliur nya...hehhehe