advertisment

Tuesday, 20 December 2011

11 things about me dan tagging by Reflisia



1) tinggi, itam manis (taknak kalah), berjerawat gemok. nasib tak gemok pendek.gugugu. percaya atau tidak tinggi aku 165cm, tapi stok high heels kat rumah aku sume 3"-4". hahaha baru la feeling supermodel.kahkahkah. ok tak lawak.



2) bekerja di private sektor. dah aku apply gomen tak dapat2. aku da bekerja di 3 company sampai la company aku yang sekarang ni. aku penah g interbiu pegawai kerajaan, tapi sebabkan aku ni pengalaman sume interbiu swasta je,aku pegi intebiu gomen pakai kemeja and slack. boleh?FML. tu antara sebab-sebab aku di rijek kot. mind you, interview tu hari jumaat kot. sekian.


 
3) berat badan naik 10kg tapi sampai sekarang tak turun-turun. pelik aku. macam-macam cara dah aku buat, tak makan nasi, makan sup, pegi gym,makan ubat kurus. yang aku pelik turun pon 1kg, itu pon selepas aku berak.kui3. pengotor ko nih!

 

4) aku suke tengok pompuan cantik. uishhh kalau pompuan cantik lalu,menjeling-jeling aku kalah laki tau. kalau tak cantik, tapi feeling-feeling cantik, lagi la aku jeling. jelingan maut tau?

 

5) aku suke tengok perut ibu mengandung. tak caya tengok kawan aku, 4 orang tengah pegnant skrang, hari-hari aku suruh diorang upload gambo perut. tak tau kenapa. teringin kot.who doesn't kan? hee

 

6) aku suke make up orang. tapi bila part aku make up muke sendiri mesti failed. haihh..tak tau la kenapa. takpe aku belajar terima, kenyataan itu memang pahit kan..sobs sobs

 

7) obsessed dengan kaler pink dan putih, apa-apa barang aku nak beli mesti pink dan putih.kadang-kadang aku jadi bias,asal ade ade pink je mesti cantik.kalau tak pink putih. kalau takde sangat kaler tu, baru aku cari purple.sebab purple dengan pink kan dekat-dekat. no?

 

8) single but not available. cewah kalau cakap gini macam bajet hot je kan.suke hati aku lah :P. Alhamdulillah dah jadi tunangan orang :)

 

9) aku lady driver. aku pegang lesen L aku sampai 2tahun, tak amik P lagi. sebabnye aku register kat penang, tapi sebab aku pindah kat kl,aku tak berkesempatan nak sambung. aku baru je competent P aku untuk driving lisence tahun ni bulan 6 hari tu hahaha.tapi aku bawak kereta 2 tahun lepas, tak lekat P pon. sebab time tu aku takde kete lg,aku numpang kete mok je. si mok tu bila aku lekat P dia suruh tanggal cakap malu. nasib baik la aku ni konpident kalau bawak kete *masuk bakul jap* aku kuat mengomel kalau drive.nak-nak kalau jumpa driver yang bawak hegeh-hegeh tapi dok lane kanan, pastu nak mencilok, pastu yang tak menyabor-nyabor. memang tak dapat hon,aku bagi high beam je.


 

9) betul orang cakap kita akan melepaskan 99% kemarahan kita dekat orang yang kita sayang. bersabar ye mok. sebab mok ni slalu kena lempias aku,nak2 time nak pms, tak leh salah sikit..kui3. ape-ape pon i lebiu mok.

 


10) aku kalau jenis nak benda kan, selagi tak dapat, selagi tu mulut aku berbuih-buih menyebut sampai la aku dapat. tak caya tanya la mok. nasib aku baik la aku dapat bf yang jenis melayan. ni orang perodua yang tak bagi-bagi lagi smartag aku, mendapat la dia perangai aku ni. even da 3 bulan, aku still call dia. sampai bila dia angkat dia cakap camni ngan aku "haihh dia ni tak abes-abes selagi tak dapat" hahaha. aku peduli ape,memang peel aku dari kecik, selagi aku tak dapat benda tu selagi tu aku sebut. kalau nak aku diam bagi la cepat. hakhakhak.


 
11) i can forgive but i never forget. ape orang buat kat aku, aku memang ingat. sebab aku ni jenis pendendam. huhu buruk perangai kan. tapi sekarang aku da berubah. kalau dulu masa kecik-kecik, kalau orang buat aku, aku mesti buat balik. penah dulu tayar basikal aku pancit, pastu aku syak ade orang pancitkan.esoknye time rehat,aku p pancitkan tayar orang. kesian orang tu tak bersalah pon. sekarang aku tak buat lagi perangai gitu, aku just pegang kata-kata kat bawah ni je.sebab aku da dapat tengok banyak kali.thanks Allah *senyum*


Source: Google


Tag by sis Reflisia


1. Name of your mom call?
kakak

2. Your favourite Restaurant?
laksa kampung petani, tapi ni gerai je.bole? haha

3. favourite pastry?
cheese tart

4. your dream wedding theme (tak kisahlah dah kawen atau belum)
modern contemporary la sangat eja pon failed. hahaha

5. your preference denim brand?
levis

6. country's desire to travel? 
London, UK and Paris,France

7. your fashion icon?
sume yang cantik aku suka

8. your favorite soccer player?

roberto carlos. time dia muda-muda dulu la. sumpah hot. haha

9. Blog that u love to blogwalking?
kak D green apple

10. the best place in Malaysia that u think?
penang kehkehkeh bias

11. the most you do not like?
hipokrit


3 comments:

Reflisia said...

waaahhh..thanks darling..!

aleen aiden said...

mak aih,serius naik 10kilo?pehhhh!

Hanif Idrus said...

kuat membebel dan kuat follow up..fuhhh!!! takut ni..