advertisment

Wednesday, 18 January 2012

Diet????? Takde makna nak diet-diet ni



bukan aku yang cakap tu.


tu jawapan yang aku terima bila aku cakap nak diet. very sarcastic. tak cukup dengan itu, dok gelak-gelak aku lagi. siap cakap "tak payah nak diet-diet, takde maknanye". siap tag team lagi gelak kan aku wtf. memang takde makna untuk ko, tapi bermakna untuk aku. 


yes memang kadang-kadang aku nak diet, tapi aku tak tahan godaan, aku makan jugak. tapi perlu ke nak cakap gitu? kalau ko tak nak diet, ko rasa diri tu dah perfeeeecttt sangat *tiru cara cakap raja lawak 6 kumpulan Selak*, tak payah nak mendownkan orang lain boleh? at least bagi la semangat sikit. ko sakit kat mana klo aku cakap aku nak diet? sakit hati?


kalau sakit hati meh sama-sama diet. ke ko lapar sama kalau aku diet? perut asing-asing ok. jaga la hati kawan sama. kawan tengah berusaha nak diet, ni dok gelak gelak. 

memang aku nak diet dari dulu lagi,tapi asek tak menjadi. sape cakap aku tak berusaha? ko ade time tiap kali lunch aku pergi gym kat opis tu. time lepas gym aku hanya makan sandwich je. aku bawak bekal hari-hari. malam aku makan sup je. tapi belum sempat aku nak timbang berat badan, gym opis aku tu tutup sbb move out kat tempat lain.
maka hidup rutin aku berubah la lepas takde gym,aku makan macam biasa balik. jadi tahun ni sebab kan majlis *cough*kawen*cough*, aku nak la jugak merasa kurus. all i need is just your support. kalau tak nak support pon takpe, tak paksa. tapi jangan nak perli-perli,nak ejek-ejek macam kan aku nak diet ni menyebabkan duit ko luak.


ramai jugak yang cakap "ala ko tu dah ok,nak kurus tang mana lagi"


meh sini aku tunjuk bukti



BERAT BADAN BERLEBIHAN OKEHHHHH????

ko hado??

siap lukis gambar pompuan gemuk bagi aku. #sentapmaknak


ko nampak berat ideal 56kg??? nampak?? nampak???


tu berat aku time study kat uitm...uwaaaa nak kurus macam dulu, pakai baju perut flat je..sekarangggggggg...

mana aku nak cekau ni 56kg


banyak tuuu aku kena turun
 

so pls, jangan gelakkan aku bila aku cakap aku nak diet. ok?

aku pukul ko kang. *bajet garang*
 
 

16 comments:

Salmia said...

aku mengandung..
tapi berat nak menten je mcm skang ni sampai beranak. boleh? #silalempangmukasendiri

manis said...

hahah...kelakarlah..

same la kita dik oii...asal kata nak diet jek, itu jela ayatnya..

btw, salam perkenalan. sy folo cni ok! ;)

cik asam jeruk said...

salmia: hahaha meh nak tlg lempang skali..

manis: tau xpe.salam perkenalan. thanks! :)

Hanif Idrus said...

Terus berusaha...
Jangan makan nasi...
dulu masa aku diet..Dulu lerrrrr.hhahaha
Tak makan nasi ...turun agak deras gak...

Sekarang boyot kembali disebabkan isteri asik ajak makan jer....kekekeke

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

aleen aiden said...

toksah peduli cakap orang,buat sakit hati je.chaiyo!hee

Hanif said...

CIK ASAM DAH SIAP TUTORIAL PASAL E-MAILPOST TUUU
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/01/tutorial-post-entri-menggunakan-e-mail.html

Hanif said...

tak updated blog Cik Asam..huhuhu

Pondok Usang said...

tidak perlu itu diet... teruskan makan dan senaman.. Salam Maulidur Rasul dariku.. =)

Farahin Ahmad said...

lame giler tak lepak blog cik asam.hehehe eh eh nak diet jugak~ aja aja fighting :D

Hanif Bloglist Blog said...

hai..lama tak singgah kat sini!!

Reflisia said...

yunk...kuatkan semangat..sis pun skang ngah kuatkan semangat, abaikan kata2 nyamuk dan yang penting kita tau apa yang kita buat..buktikan pada nyamuk yang kita bukan boleh digigit suka hati...hehehhe

jaha said...

perempuan bila dah kurus pon dia nampak gemuk lagi...lelaki pulak bila gemuk dia kate aku tuff...haha macam macam naaa

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
mizsfatima said...

susahnyer nak diet. kawan2 bkn nak support sebaliknyer duk mengata jer. aish..payah cam nie. seyes nak trun berat bdn sbnyk 15kg.

Bazilah said...

Assalamualaikum! Tumpang lalu, nak bagitau ni ade pertandingan Lose Weight Challenge, boleh menang sampai rm1000 woh! Best!